De kracht van je vrije oorsprong

Datum: 14 september 2018 / Auteur: Saskia Baardman / Geef een reactie / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Hoe kom je nu bij Afrika?

Voor het eerst in mijn leven ben ik in Afrika geweest, Tanzania. Deze zomer. Mensen vragen me regelmatig hoe ik daar zo bij kom om daarheen te gaan. Iedere keer ervaar ik dat als een opmerkelijke vraag en tegelijkertijd begin ik erop te kauwen.

Tijdens Energie readings en eigen meditaties ga ik terug naar de kern van waar bepaald gedrag, een fysiek euvel, gevoel of patroon vandaan komt, hoe het tot stand is gekomen en wie daarop welke invloed heeft. En vervolgens wat een volgende stap is, wat je daarbij zelf kunt inzetten, laten gaan of updaten.

Het is een holistische manier van kijken, want je kijkt naar het grotere geheel, de som der delen. Teruggaan naar de kern is soms ook een weg door de geschiedenis. Van jou als mens, en omdat we allemaal met elkaar verbonden zijn, ook van de mensheid.

Ontstaan van de mens

Afrika. Daar is de mens ontstaan. In dat kader vind ik het niet raar dat Afrika vaker terugkomt in beelden tijdens readings en meditaties. Als je gaat kijken naar de kern, dan hoort Afrika daar voor mij bij. En iedere keer als dat continent naar voren komt, dan krijg ik kippenvel en ervaar ik een steeds groter wordende trekkracht.

Niet dat ik allemaal hallelujah beelden heb gezien. De mens wordt tenslotte geboren, strijdt, lijdt, (over)wint, zoekt, vindt, heeft lief, groeit, bloeit, domineert, voert oorlog, sluit vrede, helpt, raakt de bodem, staat op, straalt, innoveert, raaskalt, rommelt maar wat aan, en gaat ook dood.

Levensenergie

En bij alles wat de mens doet, is zijn of haar levensenergie betrokken. Of die nu ontstaat, weggegeven, onttrokken of teruggehaald wordt, of bij de dood naar een andere plek verhuist.

Ode aan het leven

Dood, geboorte en alles wat daartussen zit (leven ;)) vind ik energetisch buitengewoon interessant. Ik heb bijvoorbeeld al een paar keer het voorrecht gehad om zgn. Holding Space te doen voor zwangere vrouwen, ook tijdens de bevalling. Je ondersteunt energetisch de zwangerschaps- en bevallingsruimte, want er komen veel invloeden op af: ongevraagde adviezen, medische voorschriften, familiemotto’s etc.

Dat geeft de zwangere vrouw en haar kindje meer ruimte, rust en vertrouwen. Daarnaast kan ze beter heldere besluiten nemen over hoe zij de bevalling voor zich ziet.

Zo dicht bij de geboorte van een nieuw mens te mogen zijn, roept alles wakker rondom mijn oorsprong, mijn geboorte, het recht er te mogen zijn, waar mijn natuurlijke, oorspronkelijke kracht ligt en ook met de dood. Met mijn eigen levensenergie, wat ik ermee doe en de bedoeling daarvan.

Ik ervaar dat niet alleen van mezelf, maar ook van het nieuwe mens dat geboren gaat worden. Een geboorteproces laat ook zien hoe verbonden we zijn en wat we van elkaar kunnen leren. Het is echt een ode aan het leven.

Zielsdeel ophalen

Als dat zo allemaal de revue passeert, wordt het helder voor me dat er in Afrika nog een deel van mijn ziel en levensenergie ligt en dat ik dat vroeg of laat heb op te halen. Samen met mijn partner stellen we een reis samen door Tanzania; een relatief veilig land waar voetstappen van één van de eerste menssoorten gevonden is, en met ongelofelijk mooie oneindige ongerepte veelzijdige natuur; het thuis ook van vele wilde dieren. Een onvergetelijke reis!

Sommige momenten zijn bijzonder confronterend. Een ontmoeting met een traditionele Masai-stam raakt een oude pijn als het over onderdrukking, autonomie en opstand gaat. Tegelijkertijd vind ik het helend om te ervaren hoe krachtig en levenslustig de vrouwen zijn, ondanks hun onderdrukte positie en de heftige traditie van vrouwenbesnijdenis.

Helend en voedend vind ik ook de natuur met al haar geuren en kleuren. Als de ochtendzon de uitgestrektheid van de Serengeti goud verlicht, waarbij zowel jonge als oude dieren zich laten zien, dan voel ik me intens gelukkig. Aan de veelheid van geluiden ‘s nachts moet ik wel erg wennen; het duurt een paar dagen voordat ik de alertheid in mijn lijf los kan laten, zodat ik me over kan geven aan een diepe nachtrust.

Zuiveren

Het verwerken van deze reis is nog altijd gaande, maar geregeld vallen er kwartjes en woorden. Voor mij staat Zuiveren in ieder geval centraal; zuiveren van alles wat schuurt met waar de basis voor staat: veiligheid, vertrouwen, (vrouwelijke) creatieve kracht, ZIJN, stevigheid, mezelf dragen, grenzen. Het is een volgende verdiepende stap in thema’s waar ik al regelmatig mee bezig ben.

Het zuiveren gaat thuis ‘vrolijk’ door, fysiek en energetisch. Mijn lichaam is toe aan ontgifting, mijn buik- en rugspieren toe aan gerichte aandacht na een heftige verkramping. Ik laat me verrassen door wat het me gaat brengen 😉

De kracht van je vrije oorsprong

Contact maken met je eigen vrije oorsprong en levenskracht, en de menselijke oorsprong in het grotere geheel, jezelf daarin vrijmaken, is een verrijkend, vervullend, verstevigend en zuiverend proces.

Het is ook een proces van teruggaan naar je eigen eenvoud. Machtig mooi om dat ook bij reading- en coachingsklanten weerspiegeld te zien. Dat is echt waar op je spoor komen in essentie over gaat!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *