Fortune Telling nieuwe stijl op fotografie-event ‘Unseen’

Datum: 26 september 2017 / Auteur: Saskia Baardman / 3 Reacties / Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Dit weekend was ik op een meerdaags internationaal fotografie-event in Amsterdam: ’Unseen’. Samen met collega-readers waren we ingehuurd als zogenaamde ‘Photo Fortune Tellers’ binnen de expositie ‘Photo Pleasure Palace’.

Daar gingen mijn wenkbrauwen al wel van fronsen, want waarzeggen klinkt voor mij als een foute act. De kunstenaars die verantwoordelijk waren voor de inrichting van de ‘Photo Pleasure Palace’ gaven aan dat het een knipoog was in deze serieuze wereld, net als de andere attracties binnen deze expositie. Ok, attractie. Ik voelde een stretch.

Dit event vond plaats in de Westergasfabriek en in de hal waar wij stonden met onze geweldige gipsy caravan inclusief glazen bol was het bijzonder levendig. Muziek, getoeter, en andere geluiden. Vergelijkbaar met de kermis.

In alle opzichten indruisend tegen hoe ik wil werken en waar ik dacht voor te staan. Ik trek dit geen 2 dagen, dacht ik.

Toch ging er snel een knop om, of laat ik het zo zeggen, ik ging terug naar mijn essentie. En die is dat ik altijd en overal helder kan zijn als ik daarvoor kies, gecentreerd, gegrond. Dat het leven een kermis is en dat wordt hier dik uitvergroot. Dat ik dwars door de kermis heen ieders essentie, helderheid, grootsheid gewoon kan zien. En die knop omzetten hielp ook om mezelf niet zo serieus te nemen, pff, terug naar mijn speelse zelf.

Het werden magische dagen samen met mijn collega’s. De samenwerking liep als een geoliede machine, iedere keer inspelend op wat zich aandiende. Konden we niet van tevoren bedenken, ook al hebben we dat geprobeerd. Spelen met de verrassingen die er aan alle kanten continu waren.

Een overwinning op mezelf. Met vele bijzondere momenten en verbindingen. Eén daarvan was dat ik een Fortune Teller reading mocht geven aan één van de kunstenaars, Erik Kessels, die de expositie ‘Photo Pleasure Palace’ hebben ingericht.

Ik kende hem en zijn werk helemaal niet. Hij heeft internationaal al veel moois neergezet in de communicatiewereld en blijkt een inspirerend voorbeeld te zijn voor iedereen die daarin verder wil komen. Hij is mede-oprichter van bureau KesselsKramer.

Iemand die zijn grootsheid ook leeft, kun je zeggen. Ik vond het even erg spannend, maar dacht ‘doe het, dit wil je, dit kun je, gooi die meuk in je hoofd aan de kant’. Hij was ervan onder de indruk en in ons ‘Fortune Tellers Magic Book’ schreef hij: “Thank you for the DEEP insights. X Erik Kessels”. Een cadeau met een grote glitterstrik om iemand te mogen lezen die zijn creatieve vermogens zo goed weet te manifesteren, voorbij taboes en conventies.

Dit was de verdienste van onze hele readersclub samen, waarin geven, gunnen, ontvangen, delen, elkaar dragen, timing één was. Voor deze kans, gezamenlijke doorbraak en magische energie ben ik zeer dankbaar. Mijn hart <3 is blij! En JA, dit smaakt naar veel meer...

N.B. De foto bij deze tekst is gemaakt door Louis van Praag. Toen ik hem een reading gaf, maakte hij ineens een foto (op een onverwacht moment volle flits in mijn snuit ;-)), omdat hij plots een beeld zag van mij als medium ‘hangend’ aan de muur in het Louvre. Dit is het resultaat. Flabbergasted vat het wel samen… Want om iemand te lezen, moet je eerst leren om diegene echt te zien en dat begint met jezelf te durven zien. En deze man heeft me een spiegel voorgehouden: mijn grootsheid. Nog altijd stil van.
Reacties “Fortune Telling nieuwe stijl op fotografie-event ‘Unseen’

 1. Ha Saskia,

  Leuk om zo nu en dan van je te lezen! Tis al lang geleden dat we elkaar gesproken hebben. Ik vond je reactie leuk van ‘ doe us gek, mail die vrouw… vind ze leuk’ haha Nou bij deze.
  Waar hebben we elkaar ook maar weer getroffen. Website in een middag? van Carl? Of zoiets. Ik weet het niet eens meer, maar dat geeft ook niet. Ik zie dat je het erg naar je zin hebt en dat is super gaaf!
  Zelf ben ik me aan het verdiepen in hypnose / hypnotherapie wat ik prachtig vind om te doen. Zo eenvoudig en zo doeltreffend. En ik ga half oktober starten met een online cursus ‘ Maak Prachtige Online Programma’s. Ook helemaal zin in.
  Heel hartelijke groet uit Dronten.
  Joke Straathof
  http://www.ikben.nu (dan kun je een foto zien en herken je me misschien 🙂

  • Ha Joke,

   OMG je staat onder mijn blog haha. Welkom! Vind ik ook leuk 🙂 En ja, we kennen elkaar van Website in een middag, lang lang geleden. Leuk van je te horen en dat jij ook met mooie dingen bezig bent. Dus veel dank voor je reactie! Veel plezier met de online cursus. Komt er vast een prachtige online hypnoseprogramma, of iets anders 😉
   Tot de volgende keer!

   Groeten uit het episch centrum van Nederland, Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *