Gelukkig nieuwjaar pas op 22 januari 2018

Datum: 15 januari 2018 / Auteur: Saskia Baardman / Geef een reactie / Tags: , , , , , , , , ,

De eerste dag in 2018 klinkt als een nieuw begin, de schone lei. Op papier in ieder geval en volgens oud Gregoriaans gebruik.

En vandaag 15 januari, de derde maandag, noemen we sinds een marketingstunt in 2005 massaal ‘Blue Monday’. De meeste mensen schijnen namelijk nog niet begonnen te zijn aan het uitvoeren van hun goede voornemens, het geld is bovendien op en het is donker buiten. Een voorgeprogrammeerde rotmaandag dus, ieder jaar weer opnieuw. Bizar ritueel om aan vast te houden eigenlijk…

1 januari geen natuurlijk nieuw begin?

Zou het kunnen dat het officiële nieuwe begin geen NATUURLIJK nieuw begin is? Ik lees regelmatig informatie over Human Design, heb er zelfs een training in gevolgd. Human Design staat de unieke blauwdruk van ieder mens: type van nature, talenten, beslissingsstrategie, informatie- en energiestromen, je innerlijke autoriteit etcetera.

En die blauwdruk is gebaseerd op verschillende esoterische en wetenschappelijke stromingen. Er valt oneindig veel over Human Design te vertellen, meer ook dan ik weet. Het is in ieder geval een zeer gelaagd, accuraat en intrigerend systeem, en ik pik er nu 1 punt uit.

Het nieuwe begin volgens Human Design

Volgens Human Design begint het nieuwe jaar in 2018 eigenlijk pas op 22 januari. De zon dan staat dan namelijk zodanig ten opzichte van de planeten dat de energie van het nieuwe begin gaat stromen. En als je er vanuit gaat dat alles en iedereen met elkaar in verbinding staat, dan beïnvloedt die stand van de zon jou ook.

Dat betekent dat het heel natuurlijk kan voelen om je op dit moment nog bezig te houden met bezinnen en het oude af te ronden. Dat je voelt dat je nog ergens tussenin zweeft. En dat je nog niet zover bent om voluit te gaan ‘knallen’.

Sowieso laat Human Design helder zien dat niet iedereen gemaakt is om in dezelfde mate te ‘knallen’. Tweederde van de mensheid wel, eenderde niet. Interessant gegeven vind ik, want wat er gebeurt is dat die tweederde feitelijk de norm bepaalt. En die andere 33 procent denkt ‘ik doe iets verkeerd’. Dat is dus niet zo, dat extraatje wil ik je nog even meegeven.

Maar goed, afgelopen weken heb ik lopen kwakkelen en vorig weekend greep de griep me echt bij de kladden. Oud zeer, diverse gedachten, emoties, angsten, gebeurtenissen en gedoetjes passeerden de revue. Soms was ik oprecht verbaasd over wat er zoal voorbij kwam (dat was toch KLAARRR!). Ik moest ze kennelijk allemaal nog een keer zien, op waarde schatten en laten gaan. Verwerken en reinigen.

Tegelijkertijd ook weer ervaren waar het over gaat, wat en wie belangrijk voor me zijn. Dat IK helemaal niet zo belangrijk ben, niemand trouwens. De wereld gaat sowieso verder. Ook al willen onze ego’s ons anders doen geloven en handelen.

Maar ik ben er wel, dus lever ik een geheel eigen bijdrage en ondertussen relativeer ik. Dat geeft ruimte in mijn hoofd. Dat het nieuwe pas 22 januari echt begint, voelt heel passend in lijn met mijn natuurlijke spoor. En ik ben niet de enige.

Altijd tijd voor bezinnen en ontginnen

Dus… mocht je nog willen bezinnen, voordat je gaat ontginnen? Zodat jij je losse eindjes ook kunt afhechten? En meeneemt wat en wie belangrijk voor je is. Je focus langzaamaan laat ontstaan voor het nieuwe. Niemand die je tegenhoudt. Er is tijd. Altijd, kun je bezinnen en ontginnen (zie ook mijn e-book Bezinnen en Ontginnen op deze site bij de Specials als je hier handvatten en inspiratie voor kunt gebruiken).
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *