Klankontspanning

horizon-icon

Klankontspanning

Kom in een diepe ontspanning

Klankschalen en andere akoestische klankinstrumenten, zoals een gong, helpen tijdens een klankontspanning je te ontspannen op fysiek, emotioneel, geestelijk en energetisch niveau. De subtiele trillingen van deze klanken hebben een bewezen positief effect op je welzijn en verlagen je stressniveau. Open inschrijving in Utrecht en Nieuwegein.

Waarom meedoen aan een klankontspanning?

 • Je voelt je onrustig of gespannen.
 • Je hebt veel aan je hoofd of verricht het nodige denkwerk.
 • Je slaapt slecht.
 • Je ervaart een overdaad aan prikkels.
 • Je hebt goede verhalen gehoord over een klankontspanning.
 • Gewoon zin in!

Jouw midden

Een klankontspanning helpt je los te laten wat je niet meer nodig hebt op verschillende niveaus. Je komt weer tot jezelf en in je eigen midden, waardoor je makkelijker kunt relativeren en hoofd- van bijzaken kunt onderscheiden. De klanken helpen je dat wat vastzit subtiel in beweging te brengen. Na de sessie voel je een diepe ontspanning.

Hoe werkt het?

 • Via onderstaande button IK DOE MEE kom je in de externe webwinkel waar je het bedrag kunt voldoen via iDeal of PayPal.
 • Tijdens de klankontspanning lig je gekleed op een yogamatje. Ik begin meestal met een korte meditatie en daarna ga je zo comfortabel mogelijk liggen of zitten. Afhankelijk van de locatie neem je zelf al dan niet een kussen en dekentje mee.
 • Geef vooraf aan of je zwanger bent of een pacemaker of gehoorapparaat hebt, dan pas ik de klankontspanning aan.
 • Een klankontspanning raad ik af als je trombose, epilepsie of psychotische klachten hebt. Bij twijfel goed om te overleggen.
 • Voor mensen met ADHD, autisme, (lichte) depressie, slechthorendheid of dementie is een klankontspanning heel geschikt.

Wil jij meedoen aan een klankontspanning?

De volgende data staan gepland:

Utrecht

  Iedere 3e vrijdag in Utrecht

  Najaar 2019

  Special: Klankontspanning met midwinter meditatie. Zondagavond 22 december 19:30 – 21:00 uur. Een verstilde Midwinter avond. Aan de vooravond van kerst, en aan de vooravond van de Heilige Nachten. Een avond om je te omringen met jezelf, te rusten in jezelf en jezelf een zachte bedding te geven voor al je opgedane ervaringen, je groei en voor dat wat komen gaat. Prijs €20,-

  Begin 2020
  Vrijdagavond van 19:30 – 20:30 uur.

   – 17 januari
   – 21 februari

  Prijs: 15 euro inclusief btw en thee.

  Locatie: Spaarnestraat 11A, Utrecht. Gratis parkeren en goed bereikbaar met OV.

  Nieuwegein

   Vrijdagavond van 19:30 – 20:30 uur:
   – 7 februari 2020
   – 6 maart
   – 3 april
   – 3 juli

  Prijs: 15 euro inclusief btw en thee.

  Locatie: Yoga Studio Nieuwegein, Wiersedreef 28, Nieuwegein. Gratis parkeren en goed bereikbaar met OV.

  Over Saskia

  “Mijn eerste klankschaal kocht ik op vakantie in Thailand. Ik was meteen verkocht! Thuis aangekomen wilde ik me hier graag in verdiepen. Dus ik volgde trainingen om een klankontspanning en klankmassage te kunnen geven. Het verschil tussen hoe mensen binnenkomen en weer weggaan, is iedere keer weer opmerkelijk.

  Toen ik voor het eerst aan een klankontspanning deelnam, had ik het gevoel op reis te zijn geweest. Ik voelde me ook rustiger en meer aanwezig. Genoeg reden om het zelf te leren via de organisatie Soundfulness en anderen hier ook de vruchten van te laten plukken. Natuurlijk kan ik het iedereen aanraden.”
  Saskia Baardman

  Ervaring deelnemer

  referentie-icon
  “Saskia voert de klankontspanning heel secuur uit. Ik ervaar het als verlichtend en ontspannend. Ik raad het zeker aan!”
  Patricia
  Lees Meer >>
  referentie-icon
  “Ontzettend fijne klankontspanning. Ik voelde me heel ontspannen tijdens en na de sessie, en ook de volgende dag.”
  Carlo
  Lees Meer >>
  referentie-icon
  “Erg plezierig met een verrassend effect. Het voelde alsof ik een complete massage kreeg. De klanken werkten diep in en op het lichaam door. Zeker een aanrader!”
  Daphne
  Lees Meer >>