Online training Energie en Focus

reading-glass

Online Summerschool Energie en Focus

Beter in je energie met ontspannen focus

Tijdens je werk, studie en in contact met anderen gaat je aandacht, focus en energie deels verloren. Je wordt moe, krijgt een vol hoofd, voelt je plotseling anders, verliest je concentratie en raakt op een gegeven moment gestresst van alles wat er op je afkomt. Je verbinden met je dromen, doelen en je prachtige innerlijke kompas wordt steeds moeilijker.

De één trekt zich daardoor steeds verder terug, de ander leeft op adrenaline totdat dat vaatje leeg is. Je zit in ieder geval niet lekker in je energie en het stressgevoel blijft pieken.

Kan dat nou niet anders? Ja, dat kan. Tijdens de Online Summerschool Energie en Focus gaan we hiermee aan de slag. Je krijgt tools aangereikt om onder meer met de volgende situaties om te gaan:

 • Lastig te onderscheiden wat van mij is en wat van een ander.
 • Als ik eenmaal mijn energie en focus kwijt ben, kan ik me niet meer concentreren.
 • Soms loop ik ineens leeg qua energie en dan ben ik echt moe of verdrietig.
 • Mijn hoofd kan regelmatig als een grote blur voelen en dan weet ik niet wat als eerste te doen.
 • In groepen of gesprekken pas ik me (ongemerkt) teveel aan, ook qua mening en visie.
 • Als ik langdurig gestresst ben, weet ik niet hoe ik me nog kan ontspannen, en nog minder waar mijn grenzen liggen.
 • Mijn creatieve flow stagneert regelmatig.
 • Anderen zeggen dat ik te streng ben voor mezelf. Enerzijds hebben ze misschien gelijk. Anderzijds… anders komt er niks uit mijn handen.
 • Ik heb vaak het gevoel geleefd te worden.
 • Aan het einde van de dag, of tussendoor al, voel ik me uitgeblust.
 • Lifehacks bestaan al om het leven makkelijker te maken. Ik zoek energiehacks!

Jouw Energie en Focus

Via visualisaties, effectieve meditatietechnieken, eenvoudige fysieke oefeningen en meer leer ik je hoe je jezelf kunt opladen wanneer jij wilt en je focus te herstellen. Je krijgt handvatten om jezelf weer in ontspanning te brengen en te verbinden met je creatieve flow. Je leert jezelf te verzamelen als je aandacht versnipperd raakt. Je krijgt handige tools om bewuster te kunnen kiezen of je je mening/visie aanpast of niet. En dat wat je niet meer dient, los te laten.

Hoe ziet de Online Summerschool Energie en Focus eruit?

 • Gedurende 4 weken komen we met een kleine groep 1 keer per week online samen via Zoom.us voor de training. Iedere sessie duurt van 19:30 tot 21:30 uur. Tegen het einde van de 4 heb ik met iedereen een 1-op-1 moment om te checken hoe het gaat en waar je staat. Uiteraard kun je tussentijds vragen stellen.
 • De sessies zijn in het Engels.
 • Tijdens de training staat centraal dat je jezelf met mildheid en compassie tegemoet leert te treden. Ook dat is oefenen. Het gaat hier juist niet om hard werken, je best doen en aan verwachtingen voldoen. Het gaat om jouw natuurlijke groeiproces in lijn met wie jij in de basis bent.
 • Deze training is geen vervanging voor een doktersbehandeling of psychisch gerelateerde therapie. Als je (recent) onder behandeling bent (geweest) bij een psycholoog, psychiater of andere professionele hulpverlener, overleg dan met mij. Gebruik van drugs of alcohol vlak voor en tijdens de trainingsmomenten is niet toegestaan. Bij stevig/overmatig gebruik tussendoor raad ik deelname af.
 • Je hebt geen vooropleiding nodig.

Wil je meedoen aan de online Summerschool Energie en Focus?

Planning en thema’s zien er als volgt uit:
Sessies zijn van 19:30 tot 21:30 uur.

1) Woensdag 14 augustus
Stevigheid en ontspanning; opladen en loslaten.

2) Woensdag 21 augustus
Overzicht en focus; energie scheiden; informatie/energie loslaten en transformeren.

3) Woensdag 28 augustus
Ratio en intuïtie; autonomie en focus.

4) Woensdag 4 september
Stress en ontspanning; creatieflow.

LAUNCHPRIJS: € 95,- inclusief btw, de trainingsmomenten met direct toepasbare technieken en tools, een 1-op-1 gesprek van circa een kwartier, enkele losse opgenomen meditaties voor eigen oefening.

Vragen of wil je deelnemen?

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt via saskia@the-i-opener of bel: +31 (0)6 51160979.