Jetlag Recovery

reading-glass

Jetlag Recovery

Steeds vaker reizen we per vliegtuig in vrij korte tijd de wereld over. Daar betaal je een prijs voor: de jetlag. Een jetlag heeft een negatieve impact op hoe je je voelt en functioneert, terwijl je meestal snel weer fris aan de slag moet.

Wat gebeurt er eigenlijk als je reist? Met je gedachten ben je vaak nog bij bezigheden in het land van vertrek, ervaar je mogelijk stress. Vervolgens stap je in het vliegtuig, met een andere luchtdruk, minder zuurstof en dergelijke. En na een aantal uur sta je in een ander land. Soms met een ander klimaat, andere cultuur, een andere tijdzone die je dag- en nachtritme verstoort. Wat doet dat met je?

 • Gevoel van twilight zone; je hangt tussen 2 werelden in.
 • Slecht kunnen concentreren en focussen; moeite met onthouden. Je aandacht is overal en nergens.
 • Dichte wolk in je hoofd, onhelder.
 • Brak, katerig, ziek gevoel. Hoofdpijn, misselijk, darmen van slag.
 • Zwaar of slap lijf, moeite vooruit te komen.
 • Sneller geïrriteerd, zaken komen negatiever binnen, emotioneel.
 • Lamlendig, futloos, loom gevoel.
 • Hangen en wurgen om wakker te blijven, veel te vroeg wakker worden, niet kunnen slapen.
 • Gevoel van eenzaamheid, niet verbonden en/of verloren zijn.
 • Meer tijd nodig om van de jetlag bij te komen naarmate je ouder wordt.

Herstel snel van je jetlag

Tips zoals veel water drinken ken je vast. En matigen met alcohol en koffie, buitenlucht opzoeken op je bestemming en gezonde voeding. Het helpt allemaal enigszins. Reden genoeg om naar een manier te zoeken waarmee je een sneller en effectiever herstel kunt bereiken. Ook onderzoek wijst uit dat een jetlag negatieve gezondheidseffecten heeft. Zaak om de stress en negatieve gezondheidseffecten tot een minimum te beperken en snel te herstellen.

Wat houdt de Jetlag Recovery in?

 • Individuele sessie: integratie geest en lichaam, balanceren hormoonklieren en zogenaamde stresshormoonas (stress uit je lichaam afvoeren) en ontspanning. Voelt aan als een lichte massage (door de kleding heen). Vindt in stilte plaats. Een sessie duurt ca. 45 minuten.
 • Individuele sessies op afstand. Neem contact op als je daar meer over wilt weten.
 • Workshop/training op aanvraag met praktische oefeningen, zodat je zelf sneller van je jetlag kunt herstellen. Ook toepasbaar voor andere situaties.

  Effecten Jetlag Recovery sessie

 • Completer, meer aanwezig. Gevoel geland te zijn.
 • Wakkerder, meer focus en geconcentreerd.
 • Lekker in je vel
 • Opgewekt en ontspannen.
 • Goed (door)slapen.

Wil je een Jetlag Recovery ontvangen?

Prijs individuele sessie in Utrecht:
60 euro inclusief btw voor particulieren. Stuur me een mail als je een sessie wilt boeken. Strippenkaart of abonnementsvorm mogelijk als je vaker een Jetlag Recovery wilt ontvangen.

Voor bedrijven op aanvraag.

Workshop, training en andere mogelijkheden op aanvraag.

Als je op een andere locatie wilt afspreken dan in Utrecht, mail me dan. In dat geval komen er reiskosten bij (€ 0,28 per kilometer).

Over Saskia

“De laatste jaren heb ik mij via opleidingen, boeken, artikelen, gesprekken en eigen ervaringsonderzoek in de samenhang verdiept tussen lichaam, gedachten, geest, hormonen, emoties en onze energiehuishouding. En hoe dat ons functioneren beïnvloedt, zowel in positieve als in negatieve zin.

Het blijft fascinerend en iedere keer weer verrassend hoe we met eenvoudige tools, puur natuur, een wereld van verschil in onszelf kunnen bereiken. En daarmee ook totaal anders in gesprekken, werk, en in het leven staan en opereren.

De jetlag is een groot voorbeeld van hoe je hele systeem door elkaar geschud wordt. Opgedane inzichten en ervaringen daarover geef ik graag door. Ook al lijkt het een normaal fenomeen dat we moeten accepteren, het voelt verre van normaal. Daarnaast kost het veel, qua geld, productiviteit, gezondheid, emoties en energie. Dat kan anders!”
Saskia Baardman

Ervaringen

referentie-icon
“De individuele Jetlag Recovery sessie zorgde voor helderheid in mijn hoofd, een ontspannen gevoel en ‘s nachts makkelijker kunnen doorslapen tot een normale tijd in de ochtend. Ik had het gevoel letterlijk en figuurlijk geland te zijn. Zo’n sessie boek ik weer na mijn volgende zakenreis.”
Henk, International Sales Manager
Lees Meer >>
referentie-icon
“Na de Jetlag Recovery sessie voelde ik mijn voeten weer. De sessie heeft me geholpen een gezonde afstand te creëren tot mijn ervaringen in het buitenland, en met een frisse focus in Nederland aan de slag te gaan. Ik voelde me echt geland.”
Janneke
Lees Meer >>