Over Saskia

about-saskia

Saskia Baardman

Een kijkje achter de schermen

Met welke soort klanten match ik het best?
Ik kan ze in 2 groepen verdelen:

1) Nuchtere, open-minded, onderzoekende mensen veelal boven de 30. Mentaal sterk, en vaak al diverse cursussen gedaan die hen mentaal en analytisch nog sterker hebben gemaakt. Het hoofd draait overuren en vermoeidheid steekt letterlijk vaker de kop op.

Ze zijn toe aan een andere nieuwe aanpak om verder te kunnen komen: ervaren en minder praten. Energielekken willen dichten en meer helderheid en eenvoud. Spannend ook, want ‘in control’ zijn blijft fijn en sommige overtuigingen bieden ook veel houvast. Rust en weer op dat autonome eigen spoor komen lonken echter harder.

Soms wel weten dat hun intuïtie hen een en ander influistert, maar daar niet mee te koop lopen.

2) Mensen, vaak sensitief, die het nodige hebben gedaan op hun spirituele en/of persoonlijke ontwikkelpad en met een vraag komen.
Bv. helderheid of het grotere plaatje over een dilemma; ruimte, stevigheid, focus en/of ontspanning zoeken. Of begeleiding in een emotioneel pittige periode.

SASKIA
Ik wil graag weten hoe het zit, vanuit het perspectief van energiewerk. Op een uitnodigende, onderzoekende, nieuwsgierige manier een situatie of persoon van alle kanten belichten en de ware kern eruit halen.

Mensen zijn goed in rookgordijnen opwerpen om een bepaald idee van zichzelf of situatie intact te houden; die dynamiek vind ik fascinerend. Vroeger niet, want ik snapte er niets van, raakte in de war. Het één waarnemen, en in gedrag en woorden iets totaal anders terugkrijgen.

Wat is dan waar? En hoe verhoud ik me daartoe? Ik switchte tussen verzet en aanpassen, tegen beter weten in en ten koste van mijn gezondheid, grenzen en zelfbeeld.

Inmiddels weet ik waar ik op heb te vertrouwen: mijn heldere weten en intuïtie, mijn bullshitdetector. Energie liegt namelijk niet. Waardoor ik door de rookgordijnen heen waarneem waar het werkelijk over gaat. Daardoor kan ik andersoortige gesprekken aangaan, vragen stellen en heldere besluiten nemen.

En ondertussen beheers ik de timing wanneer ik daar woorden aan geef, en welke. Vanuit afstemming ontstaan deze woorden. De ene keer is dat subtiel, metaforisch. Het andere moment laat ik een bommetje vallen. Niet om dwars te liggen, maar om weer tot de zuivere vruchtbare kern te komen. Daar begint je natuurlijke spoor.

Zonder humor, creativiteit en taalkunsten zou mijn leven zwaar zijn. Op zoek gaan naar de zuivere kern en die benoemen is af en toe geen sinecure namelijk; ik stuit soms op tegenstand, van anderen en natuurlijk en van mezelf. Het is alleen wel duurzaam op de langere termijn. Daar doe ik het voor, met een lach, een traan, en spelenderwijs.

Het systeem van Human Design past hier ook bij, je unieke blauwdruk. Een intrigerend gelaagd systeem, een combinatie van wetenschappelijke en esoterische stromingen, dat tegen vele heersende normen indruist. Het heeft mij en vele anderen geholpen om niets na te jagen waar je niet voor gemaakt bent.

Ook weten hoe het bij jou zit? Zodat je bij je eigen zuivere stevige kern kunt komen en van daaruit je spoor kunt volgen.

Voel je vrij om contact op te nemen.

Ik werk als intuïtie coach, reader en (sound) healer vanuit The I Opener. En ook als docent intuïtieve ontwikkeling bij Intuitieve Opleidingen in Utrecht.

Wees welkom.

Saskia-Baardman