We zijn allemaal Groots geschapen

Datum: 10 maart 2020 / Auteur: Saskia Baardman / Geef een reactie / Tags: , , , , , , , , , , ,

We zijn allemaal Groots geschapen

Een paar weken terug werd ik er weer door getroffen, met donder en bliksem. Wat zijn we toch Groots geschapen! Ik was dus bij een bevalling. Energetisch dan. Ik was getuige en zogezegd Space Holder.

De ruimte houden, ook wel Holding Space genaamd, kun je een beetje vergelijken met je huis. Niet iedereen kan daar ongevraagd in en uit lopen of blijven, hoe aardig, goedbedoelend, deskundig, overtuigend etc. bezoekers/gasten soms ook kunnen zijn. En je houdt de ruimte schoon, deelt deze zo in dat je je er thuis en welkom voelt. Alles bij elkaar creëert het geheel een sfeer, oftewel een frequentie of vibe, die je ondersteunt in dat wat je in je huis wilt doen of laten. Met nuances per kamer uiteraard 🙂

Nu maak ik niet het huis van een ander schoon bij Space Holding, maar ik communiceer en spiegel op energieniveau hoe de ander de eigen energetische (proces)ruimte wezenlijk graag wil hebben, ook naar zijn/haar buitenwereld. Zo wordt ook zichtbaar waar dat niet daarmee in lijn is en ik zorg ervoor dat mijn eigen ruimte ook schoon en uitgelijnd is, zodat het spiegelen zo zuiver en krachtig mogelijk verloopt. Dat helpt in het versterken van de eigen regie en kracht van de ander(en), het innemen van die ruimte en een wezenlijk passend proces in contact met de eigen wijsheid.

Bij een bevalling is de frequentie of vibratie heel licht, snel en hoog. Kundalini-energie op volle toeren! Het vraagt tenslotte om een mega fysieke, mentale, emotionele en energetische kracht om het kind geboren te laten worden. Niet voor niets noemen we het een wonder! Eigenlijk nog een dik understatement…

Het vraagt alles van de ouders, en zeer zeker van de moeder, maar ook van het kind. Want ik stem ook af op het wezen of de spirit van het kind. De grootsheid van het wezen dat hoort bij zo’n klein lijfje is bijna niet in woorden te vatten (ja, is mijn eer te na om te zeggen dat het echt niet in woorden te vatten zou zijn…).

Het brengt me terug naar het feit dat we allemaal Groots geschapen zijn. Soms dreigen we dat wel eens te vergeten in de individuele en collectieve bullsh*t die in ons lieve leven de revue passeert.

Al deze ervaringen doen niets af aan jouw en mijn oorspronkelijke Grootsheid. Het zijn uitnodigingen om je je Grootsheid te herinneren en te eren.

Grootsheid is trouwens iets anders dan ego, status, geloof, ras, gender, bekendheid, het saldo op je bankrekening, een miljoenenpubliek. Het gaat over doen en zijn waar je goed in bent, vanzelfsprekend van nature goed. Je creatievermogen, improvisatievermogen, Zijnsvermogen, moed, oplossend vermogen, leiderschap en/of andere oerkwaliteiten.

Die Grootsheid verdient je toegewijde aandacht, ook als dat angst inboezemt bij anderen. Geen enkele reden om niet van je grootsheid te genieten, je passie, emotie en drive erin te slingeren en het te laten zien op jouw manier en in jouw tempo. En je hoeft aan niemand jouw Grootsheid te bewijzen. Het is er al, de een herkent het direct, de ander nooit. Geeft niks.

Grootsheid gaat er niet over dat de ene baan fantastischer is dan de andere, de ene rol beter dan de andere. Ook al geven we maatschappelijk gezien het een meer waarde dan het ander, dat verheft die hiërarchie nog niet tot De Waarheid. Het gaat om je open vizier, om wat bij je past, wat je kunt gezien je gesteldheid, en om je groei. Ieder stapje is er 1.

Vaak onderschatten we de impact van een terloops compliment, een ogenschijnlijk minimale verbetering. Want wegen kruisen en scheiden, en dan zie je niet altijd dat je een dominosteentje om gegooid hebt en welke, laat staan wat erop volgde. Zo Groots kan iets kleins zijn. Het begint met te geloven dat jij ook Groots geschapen bent.

Dus als je je wilt laten aansteken door een supergezond virus, laat dat dan het G-Virus zijn. Geniet van je Grootsheid, mooi mens!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *